Polityka prywatności

 

  1. Niniejsza Polityka Prywatności określa zasady przetwarzania oraz ochrony danych osobowych użytkowników platformy inwestycjejst.pl znajdujących się pod adresem https://rogowo.inwestycjejst.pl/pl/ zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r., w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/We (ogólne rozporządzenie o ochronie danych)’ dalej Rozporządzenie 2016/679.
  2. W celu skorzystania z platformy inwestycjejst.pl użytkownik powinien posiadać komputer lub inne urządzenie z oprogramowaniem pozwalającym na przeglądanie stron internetowych, dostęp do Internetu. Dostęp do platformy konsultacjejst.pl możliwy jest poprzez następujące przeglądarki: Google Chrome, Mozilla Firefox, Samsung Internet, Opera, Safari, Android, Microsoft Edge, Internet Explorer, Internet Explorer Mobile.
  3. Platforma inwestycjejst.pl ma na celu umożliwienie zapoznania się z ofertą gruntów i nieruchomości, które przeznaczone są pod inwestycje lub sprzedaż.
  4. Informujemy, że administratorem Pana/Pani danych osobowych jest Wójt Gminy Rogowo reprezentujący Gminę Rogowo z siedzibą przy ul. Kościelna 8 / 88-420 Rogowo zwany dalej Administratorem. Kontakt z Administratorem w sprawie ochrony danych osobowych jest możliwy pod adresem email: gmina@rogowo.paluki.pl
  5. Administrator powołał Inspektora Ochrony Danych -z którym można się kontaktować w sprawach dotyczących przetwarzania Pani/Pana danych osobowych drogą mailową iodo@daneosobowe24h@wp.pl lub korespondencyjnie na adres: ul.ul. Kościelna 8 / 88-420 Rogowo. 
  6. Administrator oświadcza, że w przypadku Państwa zainteresowania udostępnionymi ofertami przetwarzanie danych Pani/Pana dane osobowe są przetwarzane w celu odpowiedzi na zadawane pytania. Podstawą prawną przetwarzania danych jest art. 6 ust. 1 lit. e Rozporządzenia 2016/679 (przetwarzanie jest niezbędne do wykonania zadania realizowanego w interesie publicznym lub w ramach sprawowania władzy publicznej powierzonej administratorowi).
  7. W związku z przetwarzaniem danych posiada Pan/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych, prawo do sprostowania danych, ograniczenia przetwarzania, usunięcia oraz wniesienia sprzeciwu.
  8. Odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą wyłącznie podmioty uprawnione do uzyskania danych osobowych na podstawie przepisów prawa, oraz inne organizacje, którym Gmina Rogowo może ujawnić Pani/Pana dane osobowe. Należą do nich: podmioty zewnętrzne wspierające Administratora danych w świadczeniu usług drogą elektroniczną (świadczące usługi informatyczne).
  9. Informujemy, że Pana/Pani dane osobowe nie są przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy.
  10. Zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa Państwa dane osobowe są przetwarzane przez czas, który jest potrzebny do ustania celu w związku z którym przetwarzane są dane lub do czasu wniesienia skutecznego sprzeciwu.
  11. Informujemy, że nie dokonujemy zautomatyzowanego podejmowania decyzji, w tym w oparciu o profilowanie.
  12. Jeżeli uważa Pan/Pani, że Pana/Pani dane osobowe są przetwarzane niezgodnie z prawem, może Pan/Pani wnieść skargę do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

 

Polityka plików cookies

Informujemy, że w platformie inwestycjejst.pl wykorzystujemy pliki cookies, które są całkowicie bezpieczne dla urządzenia Użytkownika. W szczególności tą drogą nie jest możliwe przedostanie się do urządzeń wirusów lub innego niechcianego oprogramowania lub oprogramowania złośliwego. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę domeny z której pochodzą, czas przechowywania ich na Urządzeniu oraz przypisaną wartość.

Co to jest plik „cookie”?

Cookies (ciasteczka) są to małe pliki tekstowe, zapisywane na Twoim urządzeniu przez strony internetowe, które odwiedzasz. W plikach cookie zawarte są różne informacje, które są często niezbędne, aby strona działała prawidłowo.

Dlaczego używamy plików cookies?

Wykorzystujemy pliki cookies, aby:

  • Dostarczać najwyższą jakość usługi,
  • Zapewnić bezpieczeństwo
  • Zapewniać odpowiednie wyświetlanie strony – w zależności z jakiego urządzenia korzystasz.

Jakie rodzaje plików „ciasteczek” wykorzystujemy i do czego służą? Używamy:

  • ciasteczek _ _cfduid. Służą do identyfikowania poszczególnych klientów za udostępnionym adresem IP i stosowania ustawień i zabezpieczeń dla poszczególnych klientów. Nie odpowiada żadnemu identyfikatorowi użytkownika, ani nie zapisuje w pliku cookie danych osobowych.
  • Cookies – policy – zaiwerają informację o zaakceptowaniu polityki prywatności i cookies.

Ponadto w platformie przechowujemy zapytania http które kierowane są do serwera. Oznacza to, że Administrator jest w posiadaniu informacji na temat publicznego adresu IP z którego użytkownik uzyskuje dostęp do treści w ramach Platformy. Serwer ponadto pobiera informacje o czasie nadejścia zapytania, nazwie stacji klienta oraz informacji o błędach jakie nastąpiły przy realizacji transakcji HTTP.

Czy muszę zgadzać się na korzystanie z plików cookie?

Twoja przeglądarka domyślnie zezwala na wykorzystywanie cookies, dlatego też przy pierwszej wizycie prosimy o wyrażenie zgody na użycie cookies. Jeśli nie zgadzasz się na korzystanie z plików cookie poniżej znajdziesz informację o możliwości i sposobie ich wyłączenia. Informujemy jedynak, że w razie odmowy zgody na wykorzystywanie plików cookies nasz System może działać nieprawidłowo. Pamiętaj ustanowienia możesz zmieniać w dowolnej chwili.

Sposoby wyłączenia cookies

W celu wyłączenia plików cookies musisz zmienić ustawienia w swojej przeglądarce internetowej. Poniżej informacje o ustawieniach dla poszczególnych przeglądarek:

CHROME: https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=pl

MOZILLA FIREFOX https://support.mozilla.org/pl/kb/wlaczanie-i-wylaczanie-ciasteczek-sledzacych?redirectlocale=pl&redirectslug=W%C5%82%C4%85czanie+i+wy%C5%82%C4%85czanie+obs%C5%82ugi+ciasteczek


INTERNET EXPLORER: https://support.microsoft.com/pl-pl/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies

SAFARI: https://support.apple.com/pl-pl/guide/safari/sfri11471/mac

 

Postanowienia końcowe

  1. W zakresie nieuregulowanym niniejszą Polityką prywatności obowiązują przepisy z zakresu ochrony danych osobowych.
  2. Zastrzegamy sobie prawo do zmiany w niniejszej Polityce prywatności, w szczególności w wyniku zmian w zakresie prawa dotyczących ochrony danych osobowych czy też wprowadzanych zmian technologicznych. O wszelkich zmianach będziemy informować w sposób widoczny i zrozumiały.
  3. Niniejsza Polityka prywatności obowiązuje od dnia 28.12.2020r.
Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony akceptujesz politykę cookies i wyrażasz zgodę na ich wykorzystywanie.